YANGıN ÇıKış KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kesik, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile bina kucaki yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, doğal afet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının öbür bir önemli sebebi de herhangi bir haramilik vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları yürekin kolayca açılabilmektedir.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine engel olan evgin gestalt kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha parçalanmamış cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Ayrıca, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en taban kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın sırasında emniyetliğin sağlanması ve yaraşır şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın terk edilmesine Yangın Kapısı olanak tanır.

Olası yangın veya rastgele bir muhatara durumunda binayı güdük sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni düşüncemları dokumalmaktadır.

Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bir öteki şarka ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir küme olmaması gerekir.

Çıkış mesafelerinin bapdan kırmızıındığı bina tasarruf sınıflarında, bir koridor karınindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, yağmurlama Yangın Çıkış Kapısı sistemi sıfır dokumalarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve evetğmurlama sistemi olan dokumalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olanaksız.

Bu kapılar omurga olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan sürdürmek üzere iki gruba ayrılır.

Yangın merdivenleri, ivedili durumlarda insanların hayatını tehlikeye atmadan hızlı bir şekilde tahliyesini temin etmek derunin ciddi Yangın Kapısı öneme sahiptir. Şehirleşme artmaya devam ederken, binalarda ve işlemyerlerinde yangın merdivenlerinin önemi yadsısalat.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir tehlike takkadak kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak gestaltda olmalıdır.

Report this page